Tips van Thuisblijf Experts van De Zonnebloem.

Voor de meeste mensen geldt nu enkel een korte tijd met bewegingsonvrijheid. Deze periode gaat echt op een bepaald moment over.
Maar mensen met fysieke beperkingen ervaren vaak al jarenlang bewegingsonvrijheid.

Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat het met vallen en opstaan gaat. Een nieuw leven opbouwen gaat met twee stapjes vooruit, één achteruit.
Soms gaat het wel één vooruit en twee achteruit. Dit kan allemaal gebeuren.

En wat heb ik vele van beide stapjes gemaakt. Een zoektocht in wat kan je nog wel doen als je leven totaal anders is geworden door fysieke beperkingen.
Of zoals we nu met zijn allen leven… fysieke afstand houden van elkaar waar dan ook.
Fysieke afstand want niemand heeft gezegd dat we geen contact met elkaar mogen hebben via andere kanalen zoals videobellen, foto’s versturen naar elkaar, online samenkomen,…

De dingen die mij hebben geholpen in 24 jaar

  • Ritme in de dag. Ondanks de fysieke beperking op tijd opstaan, aankleden, op vaste tijden eten en zo gezond mogelijk, bewegen als is het maar een heel klein rondje.
  • Ook al is de actieradius om je huis niet groot waarin we ons kunnen bewegen, is het toch mogelijk om er te leren van genieten. Verschillende keren in 24 jaar was mijn kleine actieradius 500m . Toch heb ik geleerd er van te genieten. Ik nam  mijn compactcamera mee en legde het vast.
  • Leren genieten van de stilte en van mijn creatieve gedachten die dan op gang komen. Hierdoor ook emotionele en mentale troep uit het verleden opgeruimd.
  • Nieuwsgierig blijven naar nieuwe dingen zodat mijn wereld groter was en is dan ons huis.
  • Mezelf ook toestaan als de emoties teveel werden of worden zoals nu af en toe gebeurt… de onrust in mijn lichaam voelen.
  • Leren het prima met mezelf te vinden en ontdekken wie ik ben en wat ik nodig heb
  • Dankbaar zijn

Download hier de tips van de Isolement Experts van De Zonnebloem.

Welke tip(s) heb jij?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.